Personvernerklæring

Fra mai 2018 er det et krav om informasjonsplikt ved innsamling av opplysninger fra personar som registrerer seg på nett (ref. Personopplysningsloven § 19).

Denne erklæringen inneholder informasjon om hvilke opplysninger vi henter inn og hvordan de blir behandlet (ref. Personopplysningslova § 18 1. ledd).

Stord Mobilkran, ved daglig leder, er behandlingsansvarlig for virksomheten sin behandling av personopplysninger.

På dette nettstedet blir det samlet inn persondata gjennom følgende verktøy:

  • Google Maps (lokasjonsdata)
  • Google Web Fonts (besøksdata)

Hva er en «cookie»?

En cookie – på godt norsk kalt «informasjonskapsel» – er en teknologi som de fleste nettsteder benytter. Det er en liten tekstfil som blir lagret på enheten din, og kan inneholde forskjellig informasjon om din bruk av nettstedet. Den kan for eksempel huske påloggingen din, hvilke innstillinger du har aktivert på nettstedet, hvilke sider du besøker på nettstedet vårt, hvilke linker du trykker på og lignende.

Google Web Fonts

For å sikre en lik visning av fonter på alle enheter, benytter dette nettstedet fonter tilpasset for nettbruk levert fra Google. Når du åpner en side hos oss, vil nettleseren din laste inn fontene du trenger for å vise sida skikkelig til mellomlagringen din.

For å kunne gjøre dette må nettleseren din etablere en kontakt med Google sine serverer. Gjennom dette vil Google få beskjed om at din IP-adresse har besøkt nettstedet vårt. Dette er ikke informasjon som vi har tilgang til.

Vi benytter Google Web Fonts for å sørge for en lik visning av teksten på siden vår, i tillegg til estetiske årsaker. Dersom nettleseren din ikke støtter nett-fonter, så blir en standard-font fra enheten din benyttet av din nettleser.

Les mer om Google Web Font sin håndtering av data her: https://developers.google.com/fonts/faq

Og hvordan Google generelt håndterer data her: https://policies.google.com/privacy

Lokasjonsdata

Nettstadet vårt benytter Google Maps for å vise lokasjonen vår. Google Maps kan samle inn informasjon om brukeren, som for eksempel plassering og IP-adresse.

Informasjon samlet inn av Google Maps blir lagret på Google sine serverer i USA, og vi har ikke tilgang til desse.

Les mer om hvordan Google håndterer data her: https://policies.google.com/privacy

Generelt

Selskapene Byrået Design & Profilering AS og Webhuset AS har tilgang til personopplysninger lagret på vår server gjennom drift, utvikling og vedlikehald av nettstedet.

Personopplysningene som blir lagret på nett-serveren vår er dekket av same sikkerhetstiltak som resten av nettstedet.

For spørsmål eller ved ønske om innsyn, retting eller sletting, ta kontakt med:

Ole Kristian Tungland

Dagleg leder, Stord Mobilkran

ole@mobilkran.no